Tijdelijk beveiligen windmolenpark

BouWatch staat bekend als marktleider als het gaat om tijdelijke beveiliging op buitenlocaties, waaronder voor windparken, zonneparken en andere locaties die te maken hebben met energie. Met klanten als TenneT, Enexis en Qirion als klanten is BouWatch uitermate ervaren met het beveiligen van energieprojecten.

Dit moest er beveiligd worden

Onlangs heeft BouWatch een project gerealiseerd waarbij een windpark moest worden beveiligd waar stroomkabels werden aangelegd. Door de beveiliging werd de voortgang van het gehele proces niet gehinderd. Windmolenparken liggen vaak afgelegen en vaak liggen er kostbare materialen. Het hoofddoel was om ervoor te zorgen dat de stroomkabels niet gesaboteerd werden, bijvoorbeeld door indringers of vandalisme

Onze oplossing

Wij hebben niet alleen de locatie beveiligd maar ook de arbeidskrachten op de buitenlocatie. Met behulp van de X-Guard persoonlijke alarm-/paniekknop kon BouWatch in geval van een alarmmelding via de dichtstbijzijnde BouWatch cameramast live meekijken en luisteren vanuit de eigen meldkamer. De getrainde centralist beoordeelt of er passende hulp dient te worden ingeschakeld, zoals bijvoorbeeld de politie. X-Guard persoonsbeveiliging kan ook in andere branches toegepast worden en is niet specifiek voor de energiebranche.

Wanneer er vreemde situaties of incidenten plaatsvonden, dan werd er alarm geslagen. Ook wanneer er kinderen of wandelaars het terrein betraden kon dit leiden tot gevaarlijke situaties: stroom is niet zichtbaar. BouWatch kon vanuit de meldkamer meteen een reactie geven door middel van een speaker wanneer zulke incidenten zich voordeden.

Een ander voordeel is dat de beveiligingsproducten van BouWatch eenvoudig inzetbaar en verplaatsbaar zijn. Handig als de werkzaamheden op een andere locatie worden voortgezet. 

Vergelijkbaar project?

In Nederland speelt duurzaamheid een belangrijke rol met het oog op de toekomst, waardoor er steeds meer windmolens, wind- en zonneparkprojecten worden opgestart. Hierbij worden stroomkabels geplaatst, worden de werkzaamheden ter plaatse gerealiseerd en de energie opgeslagen in transformatorstations. Op alle locaties kan BouWatch professionele beveiliging aanbieden.

Heeft u een vergelijkbaar project? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan.

Delen via social media:

BouWatch: tijdelijke beveiliging
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen geleverd!
  • Meer dan 10.000 locaties beveiligd
  • Eigen gecertificeerde meldkamer & PAC
  • No cure, we pay!
Project uitgelicht
Beveiligen windmolenpark
Zij gingen u voor

Meer dan 30 bedrijven uit de CoBouw top 50 vertrouwen voor hun bouwplaatsbeveiling volledig op BouWatch. Ook voor de kleinere bouwers in o.a. de utiliteitsbouw, woningbouw, industrie en infra is onze oplossing uitermate geschikt.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?