Live archeologisch onderzoek in Veldhoven

BouWatch kijkt mee bij het archeologisch onderzoek in Veldhoven, waar grondwerk werd verricht voor woonwijk Huysackers. Op deze locatie is een bijzondere vondst gedaan: een goed bewaard grafveld uit de vroege middeleeuwen. Archeologen, specialisten en studenten graven dit grafveld nu op, meekijken kan via de livestream van BouWatch (WebWatch). De werkzaamheden zijn gepland van 17 tot 27 mei.

Een bijzonder grafveld in Veldhoven

“Het grafveld kwam eind maart als een verrassing aan het licht en is na ontdekking weer afgedekt om het op een later tijdstip goed voorbereid te kunnen opgraven”, zo bericht omroep Veldhoven. Het lijkt nu te gaan om een vrij compact familiegrafveld. De periode van ca 450 tot 725 wordt ook wel de Merovingische tijd genoemd. Meerdere generaties die een Merovingische boerderij hebben bewoond, liggen hier vermoedelijk begraven. Dit wordt nu uitgebreid en hopelijk ongestoord onderzocht.

Pottenkijkers

Rondom het grafveld staat een hek en er is 24-uurs camerabewaking van BouWatch aanwezig. Belangstellenden kunnen meekijken via een livestream. Dus vanaf iedere locatie mobiel of thuis.

Live archeologisch onderzoek in Veldhoven

Delen via social media:

BouWatch: tijdelijke beveiliging
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen geleverd!
  • Meer dan 10.000 locaties beveiligd
  • Eigen gecertificeerde meldkamer & PAC
  • No cure, we pay!
Project uitgelicht
Archeologisch onderzoek
Zij gingen u voor

Meer dan 30 bedrijven uit de CoBouw top 50 vertrouwen voor hun bouwplaatsbeveiling volledig op BouWatch. 
Ook voor de kleinere bouwers in o.a. de utiliteitsbouw, woningbouw, industrie en infra is onze oplossing uitermate geschikt.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?