alt

Waarom juist bouwplaatsen goudmijnen zijn voor inbrekers

Tijdelijke beveiliging Vraag het de beveiligingsexpert 02-01-2022

Het is een nachtmerrie voor iedere uitvoerder en bouwvakker: een inbraak. Dure materialen, gereedschappen of machines zijn meegenomen en je project staat stil. De schade door inbraken op bouwterreinen loopt daardoor ieder jaar weer in de miljoenen. Maar waarom zijn bouwplaatsen vaak het doelwit?

Al voor de uitbraak van het coronavirus stegen de prijzen van verschillende materialen, maar tijdens de coronapandemie schoten en schieten de prijzen van onder andere hout, isolatiemateriaal en staal omhoog. Veel van deze materialen zijn makkelijk te vinden op een bouwplaats, soms zelfs nog onbewerkt, en er is vaak een grote hoeveelheid aanwezig. Bovendien is de verkoop door de enorme vraag een fluitje van een cent. Ook de aanwezigheid van waardevolle gereedschappen en machines maken een bouwplaats een geliefde plek voor kwaadwillenden.

Daarnaast liggen bouwplaatsen regelmatig afgelegen en het is er vaak donker. Dat is in het voordeel van een inbreker. De kans dat je door een voorbijganger of omwonenden wordt gesnapt, is klein. Bovendien hoor je makkelijk een auto/andere personen aankomen en is het vaak niet moeilijk het terrein te betreden.

Inbrekers hebben het om deze redenen vaak gemunt op bouwplaatsen. Om te voorkomen dat jouw terrein slachtoffer wordt van diefstal, is tijdelijke beveiliging een goede optie. Deze vorm van beveiliging zorgt van constante toezicht op jouw terrein.

Wil jij inbraak voorkomen?

Laat je dan informeren over tijdelijke beveiliging en toegangscontrole. Onze medewerkers helpen je graag met vrijblijvend advies.

Neem contact op