alt

Waarom schijnt er groen licht op een bouwplaats?

Tijdelijke beveiliging Vraag het de beveiligingsexpert 24-12-2021

Je hebt het waarschijnlijk als eens meegemaakt. Je rijdt in het donker langs een bouwplaats en ziet daar groene lampen schijnen. Waarom is het licht op dat terrein groen?

Het groene licht op een bouwplaats heeft te maken met de tijdelijke beveiliging op dat terrein. De cameramasten van BauWatch gebruiken het groene licht om beter zicht op het desbetreffende terrein te kunnen houden. Maar waarom groen? De oorsprong van deze kleur ligt bij een beveiligingsuitdaging op een boorplatform, waar wit licht voor dit doeleinde niet is toegestaan. Er werd toen gekozen om groene verlichting toe te passen.

Inmiddels ‘draait’ het groene licht al een tijdje mee en heeft de kleur een belangrijke functie gekregen. Groen licht wordt tegenwoordig namelijk snel geassocieerd met beveiliging. Kwaadwillenden weten dat groen licht op een bouwplaats betekent dat het terrein beveiligd is, waardoor ze sneller geneigd zijn dat terrein over te slaan. Het heeft daardoor een preventieve werking.

BauWatch Greenlight

Het groene licht is een van de kenmerken van BauWatch geworden. Dat kan je bijvoorbeeld zien aan de naam van een van onze masten: de BauWatch Greenlight.

Groen licht op jouw terrein?

Wil je meer informatie over beveiliging, veiligheid of compliance? Onze medewerkers helpen je graag.

Neem contact op

Relevante producten

BauWatch GreenLight
BauWatch GreenLight

Optimale beveiliging door effectieve cameradetectie BauWatch GreenLight

Lees ook

Hoe werkt tijdelijke beveiliging?
Tijdelijke beveiliging
Vraag het de beveiligingsexpert
Hoe werkt tijdelijke beveiliging?

Hoe werkt tijdelijke beveiliging?

Beveiliging voor Pontsteiger Amsterdam
Tijdelijke beveiliging