alt

Waarom beschikken onze masten niet over speakers?

Tijdelijke beveiliging Vraag het de beveiligingsexpert 21-03-2023

“Waarom zitten er geen speakers in jullie masten?” Deze vraag krijgen onze accountmanagers regelmatig te horen. Het installeren van een speaker in een mobiele cameramast lijkt in eerste instantie een slim idee. Je kunt immers ongewenste bezoekers waarschuwen als ze zich in een gebied bevinden waar ze niet mogen zijn, of ze aanspreken als ze zich niet aan de regels houden. BauWatch heeft echter in haar cameramasten geen speakers geplaatst. In dit artikel leggen wij uit waarom.

Alarmopvolging door politie en bewakingsdiensten werkt beter  

Sommige van onze concurrenten hebben cameramasten die akoestische signalen kunnen uitzenden, wij doen dit bewust niet. Wij geloven dat een combinatie van politie en bewakingsdienst het beste is om de veiligheid van jouw bouwplaats te waarborgen. Daarom zorgen wij ervoor dat onze alarmopvolging altijd voor een terechte melding is. Op het moment dat het systeem weet dat het om een onbekend persoon gaat, dan stuurt onze camera een bewakingsvideo naar onze gekwalificeerde meldkamer. Als de meldkamer ook kan zien dat het om een verdacht persoon gaat, dan wordt er melding gemaakt bij de politie en/of bewakingsdienst. Deze hulptroepen proberen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. Dit resulteert vaak in aanhoudingen op verschillende bouwplaatsen of verlaten terreinen in heel Nederland. Wanneer vandalen zijn weggestuurd via de speakers dan is deze aanhouding niet meer mogelijk.

Geen overlast omwonende 

De cameramasten van BauWatch staan vaak in dichtbebouwde gebieden. ’s Avonds laat en in de nacht met 120 decibel te roepen dat iemand gesignaleerd is, zorgt voor klachten van omwonenden. 

Grotere pakkans

De pakkans van een inbreker is een stuk kleiner wanneer je de inbreker waarschuwt met de speaker. De politie heeft dan het gevoel dat ze te vaak rijden zonder aanhoudingskans. 

“Met een speaker weet je niet zeker of de vandaal is vertrokken”

Een echte inbreker trekt zich vaak weinig aan van de speaker. Hij verkent het terrein voordat hij overgaat tot diefstal en als hij een paar keer gewaarschuwd wordt weet hij ook het bereik van een camera te achterhalen. Wij kunnen met onze beveiligingscamera’s ook niet alles in beeld krijgen: als je de speaker gebruikt, hoe weet je dan dat de inbreker het terrein heeft verlaten of om de hoek nog gewoon een diefstal pleegt? Wij bij BauWatch vinden het belangrijk dat er iemand komt kijken: of de politie of een beveiligingsdienst.

 

Betrouwbare bewakingsdienst

Kortom, BauWatch biedt niet alleen geavanceerde cameramasten met intelligente software, maar ook een betrouwbare alarmopvolging van de politie en bewakingsdienst. Onze aanpak heeft zich bewezen in talloze situaties, waardoor wij met trots kunnen zeggen dat BauWatch de nummer Ă©Ă©n specialist is op het gebied van bouwplaatsbeveiliging. Dus, als je op zoek bent naar betrouwbare en uitgebreide beveiligingsoplossingen voor jouw bouwterrein, zoek dan niet verder. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Meer weten?

Neem contact op