alt

Vernieuwde certificeringen voor BauWatch

Over BauWatch Nieuws 15-12-2021

De maanden oktober en november stonden bij BauWatch in het teken van certificeringen. Na maanden voorbereidingen en meerdere audits kunnen we met trots mededelen dat onze certificeringen zijn verlengd.

Wat zijn certificaten?

Met een certificaat geef je aan dat je aan de minimale norm voldoet op een bepaald gebied, zoals bijvoorbeeld bouwplaatsbeveiliging, milieueisen of kwaliteitseisen. Deze certificeringen worden door onafhankelijke instanties uitgereikt en zijn een jaar geldig. De meeste certificaten zijn vrijwillig.

Vernieuwde meldkamer C24

De grootste verandering heeft plaatsgevonden bij onze meldkamer van C24. Vanwege veranderingen in de norm van NEN 50518 ging de meldkamer op de schop. Zo is de ruimte nu volledig kogelwerend, vind je een dubbele sluis en zijn er nog een aantal aanvullende eisen doorgevoerd. De veiligheid van onze mensen én de systemen is hierdoor gewaarborgd. 

BauWatch Nederland: bouwplaatsbeveiliging en Veiligheidsladder

Beveiliging en veiligheid zijn twee van onze grootste pijlers. De certificaten BRL K21024 en de Veiligheidsladder zijn daarom van groot belang voor BauWatch. Met de verlenging van de BRL K21024 tonen we aan de hele keten van bouwplaatsbeveiliging volgens de norm uit te voeren. En met de Veiligheidsladder laten we zien dat onze medewerkers bewust zijn van de gevaren op de werkplaats en daarnaar handelen.  

Verlengingen in Alphen aan den Rijn en Assen

Ook op specifieke locaties, zoals in Alphen aan den Rijn, is de afgelopen periode gewerkt aan certificaten. Daar is bijvoorbeeld ISO 9001 verlengd, het certificaat dat vaststelt hoe klantgericht jouw locatie is. Maar ook het certificaat voor datasecurity (ISO 27001) en VCA**, het certificaat dat aangeeft dat jouw organisatie werkt volgens de algemeen geldende veiligheidsprocedures, zijn opnieuw verlengd. Ook Alphen aan den Rijn is dus een klantgerichte en veilige locatie van BauWatch. 

Locatie Assen mag zich opnieuw milieuvriendelijk noemen. De audit van ISO 14001, het ‘milieucertificaat’ met de internationale norm rondom milieumanagement, werd namelijk behaald. 

Heb je nog vragen?

Er zijn ontzettend veel certificaten, met ieder een eigen eisen en voordelen. Heb jij vragen over onze of andere certificaten? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op