alt

Tijdelijke beveiliging van groot belang voor de voortgang van bouwprojecten

Over BauWatch Onze partners 22-06-2022

‘Het registreren van personeel op de bouwplaats is uiteraard van belang voor de Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA), maar het bevordert ook de veiligheid. Met Bouwplaats Check-in gecombineerd met tourniquets kun je controleren hoeveel mensen er tijdens een eventuele calamiteit aanwezig zijn op de bouw en dit helpt natuurlijk bij de ontruiming’, zegt senior accountmanager Danny van Leusden.

Over RECO

Na het afronden van zijn mts-opleiding motorvoertuigen en vliegtuigtechniek komt Danny in 2001 op 19-jarige leeftijd in vaste dienst bij RECO. Via zijn ooms komt hij in aanraking met het bedrijf en is daar al vanaf zijn 14de in de vakanties werkzaam. Hij heeft dan ook op vrijwel alle afdelingen een functie bekleed en is inmiddels al negen jaar actief als senior accountmanager.

Danny’s huidige project, met een biofarmaceutisch bedrijf als hoofdopdrachtgever, betreft de bouw van een productiefaciliteit. ‘Ik heb de tender gecalculeerd met de Ierse bouwmaatschappij en destijds gegund gekregen op basis van de veelzijdigheid van RECO en uiteraard om prijstechnische redenen. Gedurende het project ben ik hier minimaal één dag in de week om zicht te houden op de uitvoering en voortgang, zodat de uitgevoerde werkzaamheden naar tevredenheid verlopen en deze omgezet kunnen worden in een factuur.’

One-stop-shop

‘RECO faciliteert de bouwplaats inrichting qua E/W+R inclusief de tijdelijke stroomvoorziening, hetgeen nu verzorgd en omgeschakeld is. Ook de verharding in de vorm van Stelconplaten voor zowel de bouwplaats als parkeerplaats neemt zij voor haar rekening. De bouwplaatsbeveiliging inclusief het personeel in de vorm van 24-uurs bewaking en portiersdiensten is via BauWatch geregeld. Ook levert RECO tijdelijke huisvesting inclusief schoonmaak, een aantal vaste waardes aan bouwplaats personeel, machines plus gereedschappen en in de toekomst nog de goederenliften en het steigerwerk. Eigenlijk een complete one-stop-shop op locatie voor alle betrokken partijen’, concludeert van Leusden. 

Danny van Leusden

Danny van Leusden, senior accountmanager.

Duurzaamheid

‘Duurzaamheid is de afgelopen jaren een pré in de bouw en speelt een grote rol bij het uitbesteden van opdrachten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De aanbesteding kan men winnen op basis van een puntentelling systeem waarbij duurzaamheid één van de items is. Op dit project leveren wij hoogwaardig materieel met een lange levensverwachting. De units die wij leveren zijn energiezuinig. Dit bereiken wij bijvoorbeeld door het toepassen van bewegingssensoren, zodat de (LED)verlichting niet de hele dag brandt, en hoge isolatie (RC)waardes van de vloeren, wanden en daken van de units. De diverse grondverzetmachines en generatoren, voor zover toegepast, draaien op blauwe diesel waardoor CO2 bespaard wordt. Tevens verzorgen wij ook de afvalstroom hetgeen geheel gescheiden gebeurt. Tenslotte is huren in plaats van kortstondig aanschaffen uiteraard het duurzaamste wat je kunt doen’, vindt van Leusden.

Veilige werkomgeving

‘Binnen de hekken verzorgen wij diverse verplichte afgeschermde looproutes met o.a. terugverende klaphekken bij de oversteekpaden. Dit zorgt voor actieve oplettendheid. Verder leveren wij uiteraard de meest gangbare veiligheidsvoorzieningen zoals randbeveiliging en is de bouwplaats verdeeld in meerdere zones. T.z.t. zullen bepaalde zones ook alleen maar bereikbaar zijn voor personeel die daar ook daadwerkelijk werkzaamheden moeten verrichten. Dit zullen wij dan verzorgen met behulp van het Aperio systeem gekoppeld aan hun BauWatch pasje. We maken op dit project ook gebruik van BauWatch WES, een draadloos brand- en ontruimingssysteem dat speciaal is ontwikkeld om bouwteams realtime te informeren over een brand, BHV-oproep of andere noodsituatie binnen het project. 

Bouwplaatsbeveiliging

Voor het beveiligen van de bouwplaats is naast 24/7 manbewaking gekozen voor semipermanente camerabewaking van BauWatch. ‘Diefstal van materieel zal niet alleen de kosten opdrijven, maar lijdt in veel gevallen tot stagnatie van het project, wat nog veel erger is. Gezien de eerste patiënten al gepland staan mag daar niets tussen komen’, benadrukt van Leusden het belang van het bewaken van de voortgang. 

Bouwplaats Check-in 

Bouwplaats Check-in software neemt administratie uit handen op het gebied van arbeidskrachten registratie en helpt om aan alle van toepassing zijnde wet- en regelgeving te voldoen.In de opstartperiode (maximaal 10 man) hielden wij handmatig de lijsten bij met werktijden en aanwezigheidsregistratie. Nu worden wij daarin ontzorgt door de aanwezigheid van een portier vanuit BauWatch en Bouwplaats Check-in. Deze combinatie zorgt ervoor dat er alleen personeel op de site komt met de juiste papieren zoals VCA, geldig legitimatiebewijs en werkvergunning. Op het hoogtepunt van het project zullen er 600 man rondlopen, dus dan is zo’n geautomatiseerd registratiesysteem echt een noodzaak’, concludeert van Leusden. 

Totaalleverancier

Over de samenwerking met BauWatch is van Leusden ook zeer te spreken. ‘Vanaf het eerste contact met Roy Dijkstra over het advies en prijsvorming tot Arne de Lange als expert van de systemen van BauWatch breed verloopt het allemaal zeer gemoedelijk. De portiers en beveiligers zijn ook mannen die meedenken en zelf nog kleine hand-en-spandiensten verlenen. De grootste voordelen zijn het sparren, adviseren, meedenken en het totaalpakket dat BauWatch kan leveren. Eigenlijk gaan BauWatch en RECO daarin hand in hand. Als het nog niet bestaat dan gaan we het maken.’ 

Meer weten over tijdelijke beveiliging of toegangscontrole? www.bauwatch.nl 

Neem contact op

Lees ook

Hoe meld je arbeidskrachten aan in Bouwplaats Check-in?
Compliance
Hoe werkt tijdelijke beveiliging?
Tijdelijke beveiliging
Vraag het de beveiligingsexpert
Hoe werkt tijdelijke beveiliging?

Hoe werkt tijdelijke beveiliging?

Hoe gaat Bouwplaats Check-in om met jouw persoonsgegevens?
Compliance