alt

Hoe meld je arbeidskrachten aan in Bouwplaats Check-in?

Compliance Vraag het de beveiligingsexpert 15-12-2021

Met de Bouwplaats Check-in maak jij inzichtelijk wie over jouw bouwplaats loopt, en wanneer zij dat doen. Hierdoor voldoet de uitvoerder aan de wettelijke verplichting. Maar om het proces soepel te laten verlopen, dienen alle arbeidskrachten vooraf aangemeld te worden. Hoe doe je dat?

Stap 1

De hoofdaannemer of je opdrachtgever heeft jouw bedrijf aangemeld in Bouwplaats Check-in. Via de link, die je in je mail ontvangt, kun je nu jouw arbeidskrachten en eventuele onderaannemers aanmelden.

Doe dit zorgvuldig. Arbeidskrachten die op hun eerste werkdag op de bouwplaats niet volledig zijn aangemeld, zullen de toegang tot de bouwplaats worden geweigerd.

Let op: Je dient dus zelf je eigen arbeidskrachten én onderaannemers aan te melden in Bouwplaats Check-in. Jouw onderaannemer dient op zijn beurt weer zijn arbeidskrachten en eventuele onderaannemers aan te melden.

Handig: De invoer van jouw arbeidskrachten is eenmalig. Na aanmelding kun je hen op ieder nieuw project bij dezelfde hoofdaannemer eenvoudig aanmelden in Bouwplaats Check-in.

Stap 2

Jouw arbeidskrachten dienen zich op de eerste werkdag bij de uitvoerder of de portier te melden met een geldig paspoort of ID-kaart. Een rijbewijs zal niet worden geaccepteerd.

Indien van toepassing zal tevens worden gecontroleerd of jouw arbeidskrachten in het bezit zijn van een geldig VCA- en/of GPI-certificaat en of de veiligheidsinstructies zijn doorlopen.

Handig: Er zijn geen papieren formulieren met persoonsgegevens meer nodig. Alles wordt veilig en digitaal opgeslagen, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Tot slot

Voorkom discussie op de eerste werkdag en meld jouw arbeidskrachten aan. Je eigen arbeidskrachten en die van je eventuele onderaannemers mogen dus alleen aan de slag indien zij volledig en tijdig zijn aangemeld in Bouwplaats Check-in.

Heb je vragen of heb je hulp nodig?

Neem dan contact op met de servicedesk van Bouwplaats Check-in door te bellen naar 088 455 05 66 of te mailen naar servicedesk@bouwatch.nl.