alt

De aanleg van een tunnel vastgelegd met de Webwatch

Tijdelijke beveiliging Projecten uitgelicht 21-12-2022

A16 Rotterdam: een 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16/A20 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

Communicatieadviseur Irene

Irene van Oudenniel is sinds 2 jaar communicatieadviseur voor de A16 Rotterdam namens de Groene Boog. De Groene Boog is een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis. Als communicatieadviseur verzorgt zij de bouwcommunicatie voor het project. Daaronder valt praktische informatie over hinder en afsluitingen, maar ook brengen ze bouwtechnieken en interessante mijlpalen in beeld. 

Adviseur BauWatch op locatie

Over de A16 Rotterdam 

De A16 Rotterdam wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog. De A16 Rotterdam wordt een van de best ingepaste rijkswegen van Nederland, met grondwallen, een half verdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos, geluidsschermen en geluiddempend asfalt. Daarnaast is het de eerste energieneutrale snelweg met tunnel ter wereld, een unicum.

Voor de A16 Rotterdam is er in samenwerking met BauWatch een WebWatch geplaatst op een bijzonder stukje van de tunnel, namelijk de tunnel onder het riviertje De Rotte. “We bouwen de tunnel hier in twee delen, zodat de vaarweggebruikers zo min mogelijk hinder zullen ondervinden van onze werkzaamheden. Met de WebWatch camera leggen we het omzetmoment – van de ene naar de andere kant van de tunnel – vast zodat we na een aantal maanden een timelapse filmpje kunnen laten zien van deze bouwfasering’ zegt van Oudenniel.

Gefaseerd werken 

Drie jaar geleden is de Groene Boog begonnen met de eerste werkzaamheden in De Rotte. Eerst zijn de funderingspalen in de Rotte aangebracht (voor beide helften) en daarna de damwand voor een helft. Door de diepere ligging van de tunnel onder de Rotte, zijn de bouwkuipen rondom de Rotte voorzien van ankers en stempelramen. De graafwerkzaamheden gaan dieper dan bij de rest van de tunnel, circa 14 meter onder NAP. De Groene Boog voert eerst het meest zuidelijke deel uit, daarna wordt het noordelijke deel gerealiseerd. Als de tunneldelen eindelijk met elkaar verbonden zijn, is de Rotte weer in zijn volle breedte terug. 

Samenwerking met BauWatch 

Over de samenwerking met BauWatch is van Oudenniel ook te spreken.

‘Vanuit andere projecten werk ik al vaker met WebWatch. Met name de goede prijs in combinatie met een stabiele levering van beelden voor de timelapse, maken dat wij weer opnieuw gekozen hebben voor WebWatch.’ 

Meer weten

Wil je meer weten over de realisatie van het A16 Rotterdam project? Het laatste nieuws vind je hier. Wil je meer weten over wat BauWatch voor jouw project kan betekenen? Kijk dan op onze website of bel (088-1181818) voor meer informatie. Met dank aan Irene van Oudenniel van De Groene Boog. 

Gekozen oplossing

BauWatch WebWatch
BauWatch WebWatch

Breng de voortgang van jouw project in beeld BauWatch WebWatch