alt

Diefstal door eigen personeel? Zo voorkom je dat

Tijdelijke beveiliging Vraag het de beveiligingsexpert 14-12-2021

Gestolen materialen, gereedschappen of machines zijn een van de grootste ergernissen op de bouwplaats. Je moet deze goederen niet alleen vervangen, sommige vaklieden kunnen zonder niet vooruit. Vaak zijn inbrekers de boosdoeners, maar wat nu als een van je medewerkers goederen mee naar huis neemt?

Je verwacht het misschien niet, maar volgens een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie nemen bij 40% van de bedrijven in Nederland personeelsleden wel eens iets mee. In de Verenigde Staten wordt er volgens onderzoek ieder jaar voor 50 miljard dollar (ruim 42 miljard euro) aan spullen meegenomen. Wat kan jij doen om te voorkomen van je eigen mensen spullen meenemen?

  • Laat duidelijk weten wat jouw regels zijn

    Duidelijke regels zijn de eerste stap in het verminderen van diefstal onder je eigen personeel. Even een schroevendraaier meenemen? Of die stalen paal? Wat mag wel en wat mag niet? Laat je medewerkers duidelijk weten wat wel en wat niet kan. Is gereedschap lenen bijvoorbeeld toegestaan? En zo ja, wie houdt in de gaten dat die gereedschappen daadwerkelijk terugkomen?

  • Geef het goede voorbeeld

    Ook je eigen gedrag kan bijdragen aan het verminderen van diefstal onder personeel. Let daarom ook op wat je zelf meeneemt naar huis. Personeelsleden zullen sneller geneigd zijn spullen mee naar huis te nemen als zij zien dat ook hun manager of uitvoerder spullen mee naar huis neemt. Denk dus goed na voor je zelf eens iets naar huis wilt nemen.

  • Beveilig belangrijke plekken

    De juiste beveiliging op plaatsen waar belangrijke spullen liggen, is belangrijk. Dit kan op de bouwplaats zijn, maar ook bij jouw kantoor of keet. Weer personeelsleden die daar niets te zoeken hebben om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. BauWatch heeft verschillende producten die je hiermee kunnen helpen, zoals de Digitale Deurklink, waarmee je zelf kan bepalen wie toegang heeft tot specifieke gebouwen of ruimtes.

  • Zorg voor een goede sfeer

    Een goede sfeer op de werkvloer kan je op meerdere vlakken helpen. Buiten het feit dat vaklieden beter werken met een goede sfeer, weerhoudt het ze er ook van stiekem spulletjes mee te nemen. Geef ze daarom voldoende aandacht en maak zo nu en dan een praatje.

Relevante producten

BauWatch Digitale deurklink
BauWatch Digitale deurklink

Jouw spullen overdag ook veilig in de keet BauWatch Digitale deurklink

BauWatch CheckPoint
BauWatch CheckPoint

Arbeidskrachten registreren is een fluitje van een cent BauWatch CheckPoint

BauWatch Safety Check-in
BauWatch Safety Check-in

Jouw arbeidskrachten gaan goed voorbereid de bouwplaats op BauWatch Safety Check-in