alt

De nadelen van beveiliging met detectoren

Tijdelijke beveiliging Vraag het de beveiligingsexpert 22-12-2021

Er zijn veel mogelijkheden om je bouwplaats te beveiligen. Eén van de opties zijn infrarooddetectoren. Ze zijn draadloos, eenvoudig te plaatsen en relatief goedkoop. Toch zitten er enkele belangrijke nadelen aan deze detectoren.

Detectoren zijn eenvoudig in gebruik, maar zijn ook erg kwetsbaar. Bij het plaatsen van materialen of machines tussen de paaltjes wordt het signaal makkelijk verstoord. Bovendien zien we dat de paaltjes in de praktijk regelmatig worden verplaatst (en niet teruggezet) of omgestoten. Je bent hierdoor niet goed beveiligd en moet daardoor iedere dag de posities van de paaltjes controleren.

Onduidelijkheid

Daarnaast is het nooit zeker wat een alarm veroorzaakt. Een verdwaalde eekhoorn? Of wapperende zeilen? Iedere keer een bewakingsdienst laten kijken, kost veel geld. En ook het toevoegen van camera’s en verlichting is niet ideaal. Je dient namelijk eerst in te bellen om te controleren wat er daadwerkelijk aan de hand is, voordat er actie ondernomen kan worden.

Op zoek naar een totaaloplossing?

BauWatch biedt met een uitgebreid assortiment aan mobiele camera’s en een eigen meldkamer voor een totaaloplossing. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op