alt

Dagje racen op het circuit van Zandvoort

Over BauWatch Nieuws 06-04-2023

Bauwatch en klanten genieten op het circuit van Zandvoort van een dagje snelheid en gezelligheid. Misschien dat we in de toekomst meer van dit soort dagen organiseren en wie weet ben jij er dan ook bij.

Dagje uit voor snelheidsduivels

Na maanden wachten totdat het raceseizoen weer van start ging, was het vorige week dan eindelijk zover.  Bianca de Jonge mocht samen met een aantal (ex-) collega’s van Cordeel en Mekante Diek onder begeleiding van Patrick Cicuttini, Arne de Lange en Carlie Vermeulen van BauWatch een dagje racen op het circuit van Zandvoort. Dus i.p.v. tijdelijke beveiliging, bouwplaatsbeveiliging of toegangscontrole, ging het vandaag alleen maar om wie er de snelste zou zijn.

Het weer zat zeker niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig hadden Patrick en Arne voor alle deelnemers paraplu’s meegenomen om zo nog enigszins droog te blijven. De dag begon met een lekkere lunch en uitleg over het programma door niemand minder dan autocoureur Michael Bleekemolen, eigenaar van Bleekemolens Race Planet. Hierna was het de regen in en op naar het eerste onderdeel.

Glijpartij met het ijsrijden

Bij het ijsrijden legden we een parcours af in een auto met zwenkwielen waardoor het net leek of je op ijs reed, met glijpartijen en 360 graden spinnen tot gevolg. Het natte wegdek maakte het nog extra glad. Dolle pret dus!

Razendsnel het circuit over

Daarna door naar de racetaxi. Na een briefing over hoe de auto in en uit te stappen en het opzetten van de helmen waren we er klaar voor. Zittend naast een professionele chauffeur voelden we hoe heftig de G-krachten zijn tijdens een razendsnelle ronde over het circuit. Gelukkig werd er niemand misselijk in de Renault Clio.

Na het vochtniveau weer op peil gebracht te hebben met een softdrink was het tijd voor de slalom. We streden na een proefrondje tegen elkaar om de snelste tijd neer te zetten en hopelijk kans te maken op de felbegeerde trofeeën.

Het racen werd afgesloten met zelf over het circuit rijden in een Porsche 911. Opgedeeld in twee groepen mochten we ons even een autocoureur wanen. Alle rijders kwamen weer heelhuids terug de pitstraat in.

Winnaars

Als afsluiting van de dag was er tijd voor een drankje, wat hapjes en natuurlijk de prijsuitreiking. Felicitaties aan onze top 3 met als winnaar Patrick Cicuttini van BauWatch, een tweede plaats voor Jelle Mellaerts van Cordeel en een verdienstelijke derde plek voor Colinda Kluivers.

Na interessante verhalen van Michael Bleekemolen was het tijd om zelf weer in de eigen auto’s te stappen en richting huis te gaan. De verleiding was er misschien wel om een tandje gas bij te geven na zo’n race dag, maar daar staken de files wel een stokje voor. Al met al een super geslaagde dag en wie weet volgt er in de toekomst nog wel een.