alt

Bouwplaatsregistratie bevordert veiligheid op de bouwplaats

Over BauWatch Onze partners 06-07-2022

"Weten wie er op ieder moment op je bouwplaats aanwezig is verhoogt de veiligheid op de bouwplaats"’, zegt projectmanager Maarten ter Maat. Hiervoor maakt hij gebruik van Bouwplaats Check-in software die administratie uit handen neemt op het gebied van arbeidskrachten registratie en hem helpt om aan alle van toepassing zijnde wet- en regelgeving te voldoen.

Maarten werkt sinds 2018 bij Kienhuis Bouwmanagement, een bedrijf dat opdrachtgevers begeleidt en adviseert in het hele bouwproces van vergunning en ontwerp tot uitvoering. Op dit moment is hij als projectmanager ingehuurd door Heylen Warehouses om in samenwerking met hun eigen projectmanager meerdere projecten in goede banen te leiden. Heylen Warehouses is een logistiek en semi-industrieel vastgoed bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen, verhuren en beheren van warehouses en distributiecentra.

 

Duurzaamheid

Bij de vastgoedprojecten van Heylen Warehouses gaan ze steeds uit van het ‘second-life’ principe. Gebouwen moeten zo functioneel en aantrekkelijk zijn dat ze niet alleen aan de behoeften van vandaag voldoen maar ook aan die van de toekomst. Uitgangspunt hierbij is om zowel naar kwaliteit, functionaliteit als flexibiliteit gebouwen te ontwerpen die future proof zijn en hierdoor meerdere ‘levens’ meegaan.

Toegangscontrole en bouwplaats registratie zorgen voor overzicht

Tijdens de bouwvak van 2020 werd gestart met de bouw van het distributiecentrum T-Port North Campus op het XL Business Park Twente in Almelo, die in december 2021 werd opgeleverd. Het distributiecentrum Waterside Campus op hetzelfde terrein is afgelopen januari 2022 opgeleverd.

“Bij zulke bouwprojecten krijg je natuurlijk te maken met een grote groep mensen die vanuit allerlei uiteenlopende disciplines op het project werkzaam zijn. De hoeveelheid mensen is ook afhankelijk van de fase waarin de bouw van het project zich bevindt, waardoor het soms lastig kan zijn om overzicht te houden wie er wanneer aanwezig is. Bouwplaatsregistratie en toegangscontrole zijn daarom onmisbaar’’, verklaart ter Maat zijn keuze voor Bouwplaats Check-in met tourniquet.

Met Bouwplaats Check-in registreer je eenvoudig online je arbeidskrachten (van medewerker tot onderaannemer tot uitzendkracht) en is het bijvoorbeeld ook mogelijk de echtheid van identiteitsbewijzen te controleren. Dit komt goed van pas wanneer je met arbeidskrachten uit andere landen werkt. Er is een verwerkingsovereenkomst tussen BauWatch en Heylen Warehouses, omdat er persoonsgegevens in Bouwplaats Check-in verwerkt worden en BauWatch ISO 27001 gecertificeerd is.

Veiligheid

Veiligheid op de bouwplaats is vanzelfsprekend een prioriteit. Een slagboom, schuifpoort, tourniquet en hekken zorgen ervoor dat overdag geen mensen op de bouw komen die er niks te zoeken hebben. De portier ziet erop toe dat alle arbeidskrachten inchecken en hij opent na controle de slagboom voor auto’s en vrachtwagens, zodat alleen geautoriseerde mensen het terrein kunnen betreden. Ook ontvangen alle arbeidskrachten veiligheidsinstructies en is een veiligheidskunde in dienst die regelmatig komt controleren of er veilig gewerkt wordt.

Bouwplaatsbeveiliging

Met de steeds stijgende prijzen van bouwmaterialen, zijn bouwplaatsen zeer aantrekkelijk voor dieven. Hoewel er overdag zo goed als geen kans is dat een onbevoegden het terrein kan betreden, is dat in de nachtelijk uurtjes wel anders. Dus hoe voorkom je dan diefstal? ‘‘Wij maken hiervoor gebruik van de mobiele cameramasten en semipermanente camerasystemen van BauWatch. Dit werkt sowieso al preventief, maar als er dan toch iemand zich toegang weet te verschaffen pikt de meldkamer dit op en krijg ik een telefoontje’’, zegt ter Maat. Het snelle handelen voorkomt materiële schade en oponthoud en geeft een gerust gevoel.

Totaalleverancier

Ter Maat is tevreden over de samenwerking met BauWatch en vindt dat deze goed verloopt. Hij heeft twee vaste contactpersonen waar hij terecht voor een totaalpakket aan producten en diensten. Wel zo makkelijk dat hij bij één leverancier terecht kan voor al zijn behoeften. Naast wat hierboven al genoemd is hebben ze ook een keetalarm, webcam, datanetwerk in de keet en een extra looppoort voor de parking voorzien van paslezers geleverd. Als laatste hebben ze ook de alarmopvolging door een bewakingsdienst en een opening- en sluitronde door de bewaking geregeld. ‘‘Eind deze maand gaat ons volgende project op het XL Business Park Twente van start, namelijk T-Port Circulair en ook dan zullen we weer gebruik maken van hun producten en diensten’’, besluit ter Maat.

Meer weten over tijdelijke beveiliging of toegangscontrole? www.bauwatch.nl 

Neem contact op