alt

Beuningen on ice

Tijdelijke beveiliging Projecten uitgelicht 05-01-2023

Een evenement dat gedragen wordt door vele vrijwilligers en al heel lang een bestaansrecht heeft in de gemeente Beuningen. De 10e editie van Beuningen On Ice met ruim 60.000 bezoekers; een geweldige prestatie. Het evenement is toegankelijk voor iedereen gedurende drie weken: van zaterdag 17 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023.

Lustrumeditie

De lustrumeditie van Beuningen On Ice kwam moeizaam op gang. Twee jaar heeft het Coronavirus het sociale leven op een laag pitje gezet. Mensen bleven elkaar wel ontmoeten, maar in kleine groepjes, buiten en op afstand. Een ijsfestijn met honderden mensen in een tent leek iets uit een ver verleden en op korte termijn niet meer mogelijk. Het coronavirus is er nog steeds, maar gelukkig mogen we elkaar weer in grote getalen ontmoeten. “We hebben als bestuur van BOI aan het einde van de zomer besloten om de 10 de editie van Beuningen On Ice te realiseren” vertelt Wim Lelivelt.

Dit is de 3 e editie voor Wim, die betrokken is binnen het bestuur. Voordat hij in het bestuur kwam, kende hij het evenement al van de leuke feesten in de weekenden. “Het is gebruikelijk dat je voor een bestuursfunctie bij BOI gevraagd wordt. Daarbij is het natuurlijk ook bijzonder om een steentje bij te mogen dragen en mee te mogen helpen organiseren van dit fantastische evenement. Een belangrijke rol voor mij is het opzetten van de plattegronden van de horeca- en ijstent en de lay-out van het terrein in samenhang met de omgeving. De lay-out opzet buiten, gaat mede in overleg met BauWatch voor de juiste posities van de beveiligingscamera’s”.

Locatie voetbalvereniging Beuningse Boys

Op een nieuwe locatie, maar met dezelfde (gespiegelde!) opstelling van de tenten is ruim 1000 m² ijs gerealiseerd voor jonge en volwassen schaatsers. De oorlog in Oekraïne zorgden ervoor dat het standaard draaiboek niet geheel gevolgd kon worden. Op de welbekende plek in het centrum van Beuningen, waar de voorgaande edities van Beuningen On Ice plaatsvonden, werden maar liefst 41 chalets gerealiseerd voor ruim 200 Oekraïense oorlogsvluchtelingen. “In samenwerking met de gemeente Beuningen ging de blik al snel naar het parkeerterrein bij de Beuningse Boys” vertelt Lelivelt.

Beuningen On Ice en BauWatch

Zolang Lelivelt zich kan herinneren wordt BauWatch al ingezet tijdens het evenement. “Op de oude locatie volstond de inzet van twee masten, maar in overleg met onze vaste accountmanager bij BauWatch werd besloten om op de nieuwe locatie gebruik te maken van drie masten. Zo hebben de camera’s ook op deze locatie zicht op het hele terrein” zegt Lelivelt. “We bellen BauWatch steevast voordat we het terrein betreden en als we het terrein weer verlaten. Vervolgens doen de systemen in de nachtelijke uren hun werk en worden we door de meldkamer van BauWatch gebeld, zodra er in die periode beweging wordt waargenomen”.

Met dank aan Wim Lelivelt van Beuningen On Ice.

Wil je meer weten? Bel met onze adviseurs 088-1181818 of lees meer over tijdelijke beveiliging

Tijdelijke beveiliging