alt

5 beveiligingstips voor jouw bouw tijdens de donkere dagen

Tijdelijke beveiliging Vraag het de beveiligingsexpert 01-12-2021

Het wordt weer eerder donker en dan zien kwaadwillenden hun kans schoon om toe te slaan. Denk aan inbrekers die waardevolle materialen, stroomkabels of gereedschappen stelen, of aan vandalen die muren bekladden met graffiti. Wist je dat er tijdens de kerstdagen zelfs twee keer zoveel inbraken zijn dan gedurende de rest van het jaar? We geven je 5 tips om inbraak of vandalisme op jouw bouwplaats te voorkomen.

  1.  Sluit jouw bouwplaats goed af

De gelegenheid maakt de dief is een uitdrukking wat helaas nog steeds van toepassing is.  Zorg er daarom voor dat je het een dief niet te makkelijk maakt. Controleer of ramen en deuren zijn afgesloten en zorg dat je met een goed hekwerk je terrein goed afsluit. Loop een rondje over het terrein om te checken of er geen gaten in het hek zitten en de hekken verankerd zijn. Er zijn verschillende soorten hekwerken waarmee je het inbrekers extra moeilijk kan maken. Zo zijn er bijvoorbeeld anti-inklimhekken of hekken met uittilbeveiliging.  Uiteraard maak je gebruik van goedgekeurde sloten waar maar een beperkt aantal personen de sleutel of code van heeft. Nog een extra advies: Spreek goed af wie afsluit, zodat het hekwerk niet per ongeluk open blijft staan.

  2.  Zorg voor verlichting

“Als een dief in de nacht” is een tweede uitdrukking die nog steeds van toepassing is. Dieven en vandalen opereren het liefst in het donker. Ze houden er niet van om in de spotlights te staan. Dus goede verlichting heeft een preventieve werking. Een donkere bouwplaats is een speelpaleis voor personen met kwade zin. Ze kunnen dan ongezien hun gang gaan. Daarom zullen ze er eerder voor kiezen om een goed verlichte bouwplaats links te laten liggen. Heb je rekening te houden met omwonenden? Dan kun je ervoor kiezen om verlichting met een bewegingsmelder te installeren.

  3.  Tijdelijke beveiliging

Ongewenst bezoek is nooit te voorkomen. Je kan ook niet voorspellen of ze jouw bouwplaats als doelwit uitkiezen. Daarom is tijdelijke beveiliging de ideale oplossing tijdens donkere dagen. Mobiele cameramasten hebben een sterk preventieve werking, waardoor inbrekers jouw bouwterrein sneller zullen overslaan. En er is altijd toezicht op jouw terrein. Mochten ze wel het terrein op komen dan hebben de camera’s en getrainde centralisten dit direct in de gaten. En vindt er een verdachte situatie plaats? Dan wordt direct politie en beveiliging ingeschakeld. De pakkans is erg groot en de schades worden enorm beperkt.

Extra tip: Heb je nog niet nagedacht over jouw tijdelijke beveiliging tijdens de naderende, donkere dagen? Wacht daar dan niet te lang mee. Vanwege deze drukke periode kan je niet altijd op tijd geholpen worden. Wil je meer informatie? Neem dan vooral contact op via 088 118 18 18 of vraag een offerte aan.

  4.  Bewaar waardevolle spullen op een extra beveiligde plek 

Bouwmaterialen zijn duur en schaars. Daarom moet je daar extra zuinig op zijn. Zorg ervoor dat je bouwplaats goed opgeruimd is. Laat gereedschap mee naar huis nemen of ruim het na werktijd op in een materiaalcontainer. Graaf stroomkabels zoveel mogelijk in en groepeer de waardevolle bouwmaterialen zoveel mogelijk. Kijk of er een mogelijkheid is om toegang tot die materialen te blokkeren. Dat kost wat organisatie en extra tijd. Maar op deze manier maak je het inbrekers moeilijk belangrijke spullen mee te nemen en kan het bouwproces de volgende dag gewoon weer door gaan.

  5.  Laat een beveiligingscheck uitvoeren 

De beste tip voor de donkere dagen is het laten uitvoeren van een beveiligingscheck. Een specialist bepaalt de risico’s op jouw project en brengt dan op locatie advies uit over jouw tijdelijke beveiliging. Waar kan je het best mobiele cameramasten plaatsen? En welke masten zijn geschikt voor jouw situatie? Op deze manier weet je zeker dat je goed beveiligd bent.

Wil jij een beveiligingscheck laten uitvoeren? Laat je informeren over de mogelijkheden door te bellen naar 088 118 18 18 of vraag hem online aan.