alt

PROJECTEN uitgelicht

Professioneel leegstand beveiligen

Duplexwoningen in Leeuwarden

BouWatch staat bekend om haar tijdelijke beveiliging op buitenlocaties, waaronder leegstaande bedrijfspanden en woningen. In opdracht van Bouwbedrijf Lont heeft BouWatch in Leeuwarden 42 duplexwoningen, die op de nominatielijst stonden om gesloopt te worden, beveiligd.

Dit moest er beveiligd worden

Onlangs beveiligde BouWatch een complex van sloophuizen in de wijk Componistenbuurt te Leeuwarden. De portiekwoningen waren erg verouderd, waardoor de woningcorporatie ervoor heeft gekozen om deze te slopen en de grond geschikt te maken voor nieuwbouw.

BouWatch kreeg de opdracht om ervoor te zorgen dat er geen kraken, vernielingen of brandstichting plaatsvonden in de periode van leegstand. Veelvoorkomende schade bij leegstand wordt namelijk veroorzaakt door vandalisme, door ongewenste bezoekers het bouwterrein betreden.

Onze oplossing

Bij de inspectieronde op locatie is in kaart gebracht welke beveiligingsoplossingen er nodig waren om de woningen optimaal te beveiligen. Om kraak en brandstichting te voorkomen zijn op het terrein vier BouWatch-cameramasten geplaatst, die het terrein 24/7 observeerden. De buitenkant van het woongebied werd beveiligd door twee BouWatch Greenlight.

Een deel van de locatie kon niet met de cameramasten worden gedekt, op dat deel is BouWatch Flex ingezet. Dit zijn kleine draadloze camera’s die overal kunnen worden geïnstalleerd. In dit geval in de woningen, met zicht op de achtertuin. Hierdoor kon de gehele locatie worden beveiligd.

Doordat deze systemen zijn gekoppeld aan de centrale meldkamer, worden bij calamiteiten de beveiligingsbeelden direct ter beoordeling naar de meldkamer gestuurd. Op basis van de beoordeling van deze beelden wordt een gepaste actie ondernemen. Zo bleef er 24/7 toezicht op het terrein, ook wanneer de locatie volledig verlaten was.

Tevreden opdrachtgever

De opdrachtgever was erg tevreden over de pragmatische oplossing. Door de snelle implementatie van de tijdelijke beveiliging kon er tijdens de kerstperiode toezicht worden gehouden. Gedurende het project hebben er zich geen calamiteiten voorgedaan.

Vergelijkbaar project?

Heb je een vergelijkbaar project of wil je meer weten over het beveiligen van leegstand en vastgoed? Neem contact met ons op voor advies op maat of vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan.

Bel ons

VOORDELEN

Verminder risico op calamiteiten

alt